Ďatlový nanuk
Všetci chceme pre naše deti aj nás samotných iba to najlepšie. A ideálne, aby to najlepšie bolo zároveň to najzdravšie. Táto lahodná sladučká pochúťka spĺňa jedno aj druhé. Doprajte svojim blízkym a sebe mlsanie bez výčitiek počas horúcich dní a pripravte si jednoduchý ďatlový nanuk s kakaom.

Čo budeme potrebovať:
100g ďatlí bez kôstky (ideálne čerstvé)
1 lyžica nepraženého kakaa
Ako na to:
Ďatle si prepláchneme a dáme namočiť do vody tak, aby boli tesne zakryté. Ak máte čerstvé ďatle, stací ich namočiť na hodinku. Pri sušených ďatliach odporúčam aj niekoľko hodín. Ja ďatle namáčam vždy kvôli tomu, aby pustili svoju sladkú chuť do vody, v ktorej ich neskôr rozmixujem. Keď zhodnotíte, že viac už nevydržíte mať ďatle namočené, presuňte ich aj s vodou do výkonného mixéra a pridajte nepražené kakao. Niekomu stačí jedna lyžica, niekto má rád chuť viac kakaovú - nebojte sa s chuťou a množstvom experimentovať. Všetko dôkladne rozmixujte na hladkú kašu a v prípade potreby dolejte malé množstvo vody. Zmes vlejte do nanukovej formy a dajte zamraziť.
Tip: ak máte menej výkonný mixér alebo použijete tyčový, odporúčam pracovať s čerstvými ďatlami, pretože majú krémovú a jemnejšiu konzistenciu na mixovanie.