Bielo - čierna čokoládka

Kým neochutnáte tento zázrak, nezistíte, ako chutí čokoláda. Nutrične nabombovaná pochúťka vám dodá potrebnú energiu a správne tuky bez výčitiek svedomia.

BIela čokoláda:

2 lyžice kokosového oleja

1 lyžica nastrúhaného kakaového masla

1 lyžička medu. Pre sladké jazýčky pridajte ešte jednu

2 lyžice kokosového masla

V parnom (vodnom) kúpeli si rozpustíme maslá a olej. Treba sledovať teplotu, aby nepresiahla optimálnych 41 stupňov. Vmiešame med a navrstvíme do čoko foriem. Môžu byť aj formy na ľad, ideálne silikónové, z ktorých sa čokolády vyberajú ľahko. Ak chcete mať čokoládky ozdobené, na spodok formy si môžete v jemnej vrstve vysypať chia semienka, nadrobno nakrájané sušené ovocie alebo oriešky. Ja som použila aj mletú škoricu. Dáme schladiť do chladničky alebo mrazničky. Kokosové maslo som si robila doma v odšťavovači so špeciálnym nástavcom. Je však možné použiť aj služby mlynčeka na kávu, nasypať doň kokos a mixovať. Dlho. Občas nechať mixér vydýchnuť a vychladnúť a mixovať opäť. Kokos by mal začať púšťať olej a lepiť sa na steny mixéra.

Tmavá čokoláda:

2 lyžice kokosového oleja

2 lyžice nastrúhaného kakaového masla

2 lyžice nepraženého kakaa

1 lyžica medu

Opäť si maslo a olej rozpustíme v parnom (vodnom) kúpeli a neprekročíme teplou 41 stupňov, aby sme zachovali všetky výživné látky, kvôli ktorým si dávame túto námahu. Vmiešame kakao a med a nalejeme do formy na pralinky alebo do formy na ľad. Ak chceme mať čokoládku v štýle študentskej pečate, pokrájame nadrobno rôzne sušené ovocie a oriešky a vmiešame do zmesy. Dáme schladiť do chladničky alebo mrazničky.