-
Čo sú raw placky?
Je to usušená zmes semien, byliniek, zeleninky a korenín. Ako základ cesta sa používajú slnečnicové, tekvicové, ľanové či sezamové semienka v rôznom pomere a vďaka variabilite ingrediencií majú raw placky vždy inú chuť. Často sa používajú namiesto pečiva alebo len tak na chrumkanie ako zdravá varianta k slaným pochúťkam. Všetky mnou robené raw placky sú sušené pri teplote 41 stupňov, aby sa v nich zachovali enzýmy a ostatné zdraviu prospešné látky.
-
Kto môže chrumkať raw placky?
Úplne každý, kto nemá alergiu na niektorú z ich zložiek. Nádhernosť raw placiek spočíva aj v tom, že sa dajú prispôsobiť chuti a potrebám jednotlivca. Ako výživový poradca ich odporúčam aj mojim klientom, keď dostanú chuť na nejakú slanú alebo sladkú pochúťku: obsahujú zdraviu prospešné omega 3, 6 a 9 mastné kyseliny, zasýtia a dokonale nahradia pečivo. Preto sú vhodné aj pre ľudí, ktorí sa snažia zmeniť svoje stravovacie návyky a zracionálniť svoj jedálniček.
-
K čomu sa raw placky chrumkajú?
Chrumkať ich môžete úplne k čomukoľvek. Môžete ich používať ako náhradu za pečivo a natierať si na ne nátierky. Môžete ich ponúknuť hosťom na párty ako zdravú a chrumkavú variantu klasických čipsov a tyčiniek. Môžete si ich vziať na cesty ako rýchly snack. Alebo ich skrátka chrumkajte iba tak, bez dôvodu. Zamilujú si ich dokonca aj deti, pretože nie je vôbec problém urobiť raw placky v sladučkej kakaovej verzii s nepraženým kakaom, kokosom či banánmi.
-
A viete, čo je úplne skvelé?
Upozornenia